Schapendries Jakke

                              

Onze tweede ram, Schapendries Jakke BE 725500096, is opnieuw een fokproduct van N. Vettenburg.  In 2017 als drieling geboren en afstammend uit de Hoenderhave lijn (Noord-Holland) van de Schapendries schapenfokkerij.

Zijn vader, Hoenderhave Cees is de enige in ons land geregistreerde zoon van Nierveer Midas (v. Nierveer Laddie).

De moederlijn van Schapendries Jakke vind haar oorsprong in de befaamde schapenfokkerij van Silvia Bouwman.  Grootmoeder Groote Haar Ogiva (v. Pertwood Gadaffi) is een top fokprodukt van vier generaties Groote Haar ooien.  Het is een understatement te stellen dat mevr. Bouwman met haar schapenfokkerij De Groote Haar jarenlang de stuwende kracht en norm was voor de kwaliteit van de Wiltshire Horn schapen in Nederland.

En dat goed bloed niet liegt, bewijst Jakkes moeder Hoenderhave Dora.  Deze dochter van Arjan v/d Blauwkamp is bijzonder vruchtbaar en beschikt over uitstekende moedereigenschappen.  Op de keuringsbalk scoort de ooi op alle onderdelen minimaal 87 punten.  Ook haar zoon Jakke is een correct gebouwd dier met een goede mannelijke uitstraling en voldoende maat en lengte.  Schapendries Jakke is onverwant aan onze dieren en kan op de nakomelingen van Gabbe verbeterend werken wat betreft het exterieur zonder dat er toegevingen moeten worden gedaan aan vruchtbaarheid, bespiering en groeikracht. 

Zowel Hoenderhave Cees als Hoenderhave Dora zijn ARR/ARR getest, Schapendries Jakke is dan ook vrij van scrapie.