Schapendries Kastro

Voor volgend dekseizoen hebben we voor onze jonge ooien opnieuw een ram uit de fokkerij van Norbert Vettenburg aangeschaft.  Kastro, een volle broer van de voordien in ons koppel ingezette Schapendries Jakke welke met zijn nafok aan alle in hem gestelde verwachtingen heeft voldaan.  

De van een tweelingworp afkomstige Kastro is dus ook een rechtstreekse nakomeling uit de Hoenderhave lijn (Noord-Holland) van de Schapendries fokkerij.  Zijn vader, Hoenderhave Cees is de enige in ons land geregistreerde zoon van Nierveer Midas (v. Nierveer Laddie).  

De moederlijn van Schapendries Kastro vindt haar oorsprong in de befaamde schapenfokkerij "De Groote Haar" van Silvia Bouwman.  Grootmoeder Groote Haar Ogiva (v. Pertwood Gadaffi) is een top fokprodukt van vier generaties Groote Haar ooien.  Het is een understatement te stellen dat mevr. Bouwman jarenlang de stuwende kracht en norm was voor de kwaliteit van de Wiltshire Horn schapen in Nederland.

En dat goed bloed niet liegt, bewijst Kastro's moeder Hoenderhave Dora.  Deze dochter van Arjan v/d Blauwkamp is bijzonder vruchtbaar en beschikt over uitstekende moedereigenschappen.  Op de keuringsbalk scoort de ooi op alle onderdelen maar liefst 87 punten of meer.  

Evenals Jakke is ook Kastro een correct gebouwd dier met sterk beenwerk.  Hij heeft voldoende mannelijke uitstraling, is goed aan de maat en mooi van lengte.

De Hoenderhave lijn is onverwant aan onze dieren en met de klasse van Kastro verwachten we dat hij, net als zijn broer, op de nakomelingen van Gabbe verbeterend zal werken wat betreft het exterieur zonder dat er toegevingen worden gedaan aan vruchtbaarheid, bespiering en groeikracht.  

Zowel Hoenderhave Cees als Hoenderhave Dora zijn ARR/ARR getest, Schapendries Kastro is dan ook vrij van scrapie.