Ooien

Wegens de prima reputatie en het succes van haar fokkerij kwamen wij voor de grootramige ooien die de basis van onze fokkerij vormen, terecht bij M. Stevens uit Lubbeek.  Gespreid over enkele jaargangen konden we er beste dieren aanschaffen, schapen welke aan ons beoogde fokdoel beantwoorden en die uit bijzonder vruchtbare moederlijnen stammen, drielingen zijn hier geen uitzondering. 

Van bij de aanvang stond kwaliteit voorop.  Grote en vooral ruime typische dieren met voldoende lengte en breedte.  Ook een hoge gezondheidsstatus is van het begin de norm geweest

En om de kwaliteit van het koppel te bewaren wordt er in onze schapenfokkerij Van d'Heerewei streng geselecteerd.  Met onder de aangekochte ooien een percentage van circa 50 % uitgeselecteerde dieren werden alleen de allerbeste aangehouden.  Zij vormen dan ook een uitmuntend gezelschap van uitstekende moederdieren waarmee goede, sterke lammeren kunnen gefokt worden. 

De basis van onze fokkerij staat er en het biedt ons de mogelijkheid om iedere generatie weer progressie te boeken zodat de Van d'Heerewei Wiltshire Horn schapen nog beter worden.

Onze stammoeders